Výroba bylinných, česnekových tinktur – Východní Čechy
Výroba bylinných a česnekových tinktur je oblíbenou činností mnoha lidí, kteří se zajímají o přírodní léčbu a zdravý životní styl. Tinktury jsou koncentrované extrakty z bylin a kořenů, které se používají k léčení různých zdravotních problémů.
1BYLINÁŘSTVÍ - KOŘENÁŘSTVÍ s.r.o.1 pobočka
Nabízíme široký sortiment těch nejkvalitnějších léčivých bylin, námi vyráběných, léty ověřených doplňků stravy, bylinných směsí, tinktur, sypaných čajů či mastí, určených k udržení zdravého těla i duše a pečlivě vybraných výrobků rakouské společnosti SonnenMoor, slavného bylinkáře Franze…
2Ing. Zdenka Sedláčková - Institut zdraví
Institut zdraví má 25letou tradici a nabízí svým klientům ucelený Program pro Zdraví v oblasti odborného poradenství i komplexní péči v celé škále standardních postupů celostní a čínské medicíny, včetně způsobů péče o celou tělesnou schránku a to jak v otázkách poradenství, analýzy, stanovení…
3Ondráčková Michaela
Prodej bylin. Nabízíme bylinky jednodruhové, bylinkové směsi, čaje (ovocné, zelené, černé, rooibos, pu-erh, maté), medové výrobky a medovou kosmetiku, přírodní bylinnou kosmetiku, bio-oleje, masážní oleje, bylinné masti, tinktury, himalájskou sůl, aromaterapii, gemmoterapii, odbornou literaturu,…
Firmy v dalších lokalitách
Výroba bylinných, česnekových tinktur v lokalitě Východní Čechy – detailní popis
1. Výběr bylin a kořenů
Pro výrobu tinktur je důležité vybrat kvalitní byliny a kořeny. Tyto suroviny lze zakoupit v lékárnách, ale také je lze najít v přírodě. v oblasti Východní Čechy se nachází mnoho míst, kde lze sbírat byliny a kořeny, jako jsou louky, lesy a okolí řeky Labe.
2. Příprava surovin
Suroviny je třeba důkladně očistit a nakrájet na menší kousky. Poté se suroviny vloží do skleněné nádoby a zalijí se alkoholem. Pro výrobu tinktur se nejčastěji používá 40% lihovina, ale lze použít i jiné druhy alkoholu, jako je například vodka.
3. Macerace
Nádoba s surovinami a alkoholem se uzavře a nechá se stát na tmavém místě po dobu několika týdnů. Během této doby se suroviny postupně rozpouštějí v alkoholu a vytvářejí se tak koncentrované extrakty.
4. Filtrace
Po skončení macerace se tinktura přefiltruje, aby se odstranily zbytky surovin. Filtrace se provádí pomocí síta nebo gázy.
5. Skladování
Hotová tinktura se uchovává v tmavé lahvi na chladném a suchém místě. Tinktury lze uchovávat po dobu několika let.
Výroba bylinných a česnekových tinktur je skvělým způsobem, jak si připravit přírodní léčiva pro různé zdravotní problémy. v oblasti Východní Čechy lze najít mnoho bylin a kořenů, které lze použít k výrobě tinktur. Pokud se rozhodnete vyrábět tinktury doma, je důležité dodržovat správné postupy a používat kvalitní suroviny.