Okresní agrární komora Jičín

Okresní agrární komora Jičín, se sídlem Dělnická 363, 506 01, Jičín-Valdické Předměstí, v okrese Jičín a v kraji Královehradecký kraj, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp.zn. A 3834, Krajský soud v Hradci Králové. Právní forma Komora (s výjimkou profesních komor). Založení v roce 1993. Pracuje u nás 1 - 5 zaměstnanců.

Předmětem podnikání je:
1. Komora v souladu se statutem komory ČR zabezpečujebezprostřední vztah ke členům a v rámci své působnostizejména:a) poskytuje svým členům poradenské a konzultační službyv ootázkách spojených s podnikatelskou činností,b) vydává vyjádření podle zvláštních předpisů a odbornástanoviska,c) organizuje vzdělávací činnost a spolupracuje s orgánystátní správy v zajišťování informačního servisu, profesníhovzdělávání a forem rekvalifikace a při řešení problémů
zaměstnanosti,d) na základě předchozího souhlasu členů zabezpečuje propagacia šíření informací a jejich podnikatelské činnosti,e) dbá, aby členové komor vykonávali podnikatelskou činnostodborně a v souladu s obecně závaznými právními předpisy,f) zřizuje a spravuje zařízení a instituce na podporu rozvojepodnikání a vzdělanosti,g) může zřídit smírčí komisi k předcházení obchodním sporůmmezi svými členy,h) podporuje vznik podnikatelských subjektů, jejichž účastníky
budou členové komory,ch) podílí se na odborné přípravě k výkonu povolání apodporuje školská zařízení zřízená k tomuto účelu,i) vede seznam členů komory a poskytuje údaje o členskézákladně do Agroregistru souhrnně zpracovávaného Agrárníkomorou ČR.
2. Komora spolupracuje s příslušnými státními orgány,okresními ( obecními) úřady a institucemi zejména při tvorběa realizaci okresní agrární, výživové a lesní politiky a připodpoře podnikání včetně dotací a subvencí, regulace výrobya trhu, vyjadřování se k podnikatelským a ekologickým projektůma záměrům a ke státním a veřejným zakázkám.
3. Komora spolupracuje se společenstvy, která jsou součástíkomory České republiky.

Zdroj: výpis z dat Registru Ares, CreditCheck.

48173231 ARES
DIČ CZ48173231
Vznik 1993
KERNER KAREL (Předseda představenstva)
DIVOKÝ LIBOR (Místopředseda představenstva)
LACHMAN OLDŘICH (Místopředseda představenstva)
  • zemědělské a potravinářské