Krajská knihovna v Pardubicích

4.8
★★★★★
★★★★★
(45)
Pernštýnské náměstí 77, 530 02 Pardubice Bezdlužná Ověřená firma

Krajská knihovna v Pardubicích poskytuje širokou škálu knihovnických služeb. Nabízí půjčování knih prezenční i absenční, vzdělávání (kurzy počítačové, vědomostní atd.), pořádá kulturní akce (přednášky, besedy, autorská čtení atd.) a poskytuje služby osobám s handicapem.

Recenze

5.0
★★★★★
★★★★★
6 Facebook recenzí
4.8
★★★★★
★★★★★
39 Google recenzí
00085219 ARES
Vznik 1897
Mobily 466 531 240
Sociální sítě facebook.com
Ing. Radomíra Kodetová (ředitelka)
  • Krajská knihovna v Pardubicích, knihovna Pardubice, knihovny, knihovní centra, kontakty, knihy, knihy pro děti, knihy pro dospělé, naučná literatura, beletrie, knihovnické služby, pořádání přednášek, besedy, studovna, literatura, kulturní akce, čtenářské konto, knihovní katalog, zvuková knihovna, cizojazyčná literatura, digitalizace, vzdálený přístup, informace, databáze, komunitní prostor, bezpečnost, bezbariérovost, volný čas, kroužky, noc s andersenem, knihovní centrum u Vokolků, Příhrádek Pardubice, grafický ateliér, literární muzeum, půjčování knih, vzdělávání, kultura, vzdělávací kurzy, informační kurzy, kulturní služby, kulturní akce
  • Krajská knihovna v Pardubicích funguje již od roku 1897. Hlavní budova knihovny s oddělením naučné literatury, beletrie, studovny, čítárny a dětského oddělení se nachází na Pernštýnském náměstí.

    Součástí knihovny je Knihovní centrum U Vokolků, které se nachází na Příhrádku. Nachází se zde čítárna, hudební oddělení a literární muzeum

    Knihovna nabízí širokou škálu služeb – výpůjční služby, vzdělávací a informační kurzy, kulturní akce (literární přehlídky, semináře, přednášky, besedy, autorská čtení, výstavy), připojení na internet atd. Nabízí také služby pro osoby se zrakovým a sluchovým handicapem.